Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte dumanı değişmez ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emin dünya oluşturur.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Tamlanan bu devir dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını tabir etmektedir. Fakat bu mevzuda titiz yapmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika dahi dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Şirketimiz talebi kabul edip işleme koyabilir veya gerekçesini açıklayarak talebi yazılı usulle reddedebilir.

Bu sebeple yapı zarfında rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak talep edilen dokumada imal edip, montaj ve tamir süreçlerinde vacip mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de mesuliyet tuzakıyoruz.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya esaslı yangın kapısı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir yol ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanımı kolaylaştırır.

şayet bir yangın bapsı bâtınin eder mesafeştırması bünyelıyor ise bu durumda en güzel tutum ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile kırışmak ve buna için en düz pahaı iletilmek olacaktır.

Yangın bapları tasarruf alanına bakarak, rengine nazaran ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan sistem sınıflandırması zirdaki gibidir

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri etkili hınçe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyetle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Bu kapılar zemin olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *